Midlertidigt ophold

Her kan du finde information om midlertidigt ophold på Solbakken Plejecenter.

Solbakkens midlertidige stuer består af et sove- og opholdsrum samt et badeværelse. Der er fra stuen direkte adgang til en terrasse. Der er TV, plejeseng og loftlift på stuen. Stuerne støder op til fælles gangarealer, og der er fælles spise- og opholdsstue, træningsfaciliteter samt et aktivitetslokale.

Hvad du skal have med
Alt relevant tøj (hverdagstøj, undertøj og nattøj) samt relevant fodtøj medbringes.

  • Dit tøj skal mærkes med nummeret på den midlertidige stue med et stempel (som kan lånes på Solbakken)

De toiletartikler du benytter (shampoo, sæbe, tandbørste, deodorant, negleklipper, barbergrej etc.). Din aktuelle medicin, et termometer og evt. blodsukkerapparat. Du skal også tage de hjælpemidler med du bruger på nuværende tidspunkt – og anvender du inkontinenshjælpemidler (fx. bleer) medbringes disse også. Du er velkommen til at medbringe personlige ting til stuen.

Besøg
Dine pårørende er altid velkommen – vi har ikke tidsbegrænsede besøgstider. Vi har også en gæsteseng til rådighed, hvis der er brug for, at dine pårørende overnatter hos dig. Dine gæster har mulighed for at købe kaffe og the – de skal blot henvende sig til personalet.

Træningsfaciliteter og aktivitetstilbud
Der er indrettet et træningsrum på Solbakken. Her vil du bl.a. møde de fysio- og ergoterapeuter, som i samarbejde med dig, tilrettelægger træningsindsatsen. Træningen kan også foregå i din stue eller i fællesarealerne.
Derudover har Solbakken et aktivitetslokale, hvor der foregår forskellige ting. Aktiviteterne er tilpasset efter hvad den enkelte gerne vil / kan. Der er også fælles aktiviteter og underholdning. Der hænger opslag omkring dette i fællesarealerne.

Pris for opholdet
Du betaler, som vanligt, selv for din medicin (også IV-væske). Du skal betale for døgnkost og vask af linned, håndklæder og dit private tøj m.m. 

Se den aktuelle pris på Plejehjemsoversigten

Beløbet opkræves som pensionstræk, hvorfor du på din første opholdsdag skal udfylde et skema som giver fuldmagt til pensionstræk via Udbetaling Danmark. Du kan få hjælp at personalet til udfyldelse af fuldmagten.

Transport til og fra det midlertidige ophold
Du skal selv sørge for transport til og fra det midlertidige ophold, samt betaling for transporten. Ved direkte kørsel fra sygehuset til midlertidige ophold afholdes transportudgiften af Region Nordjylland.

Kontaktpersoner og samarbejde
Under opholdet vil du få tildelt 1-2 kontaktpersoner, som du og dine pårørende trygt kan henvende jer til.
Kontaktpersonerne vil være behjælpelig med aktuelle ting omkring dig og dit midlertidige ophold på Solbakken.
Du møder dine kontaktpersoner ved ankomst eller snarest muligt herefter.

Opholdet skal være et samarbejde mellem dig, dine pårørende og dine kontaktpersoner. Et godt samarbejde vil betyde, at du hurtigere når dine mål og at dit midlertidige ophold på Solbakken bliver en god oplevelse. Dialog er vigtig derfor håber vi at du/I vil sige til, hvis I har noget på hjertet; områder som I tænker kan gøres bedre, bekymringer eller oplevelser som I har været glade for osv.